Ruilen en retourneren

Ruilen en Retourneren

14 dagen zichttermijn
For Your Pants Only biedt een zichttermijn van 14 dagen. In deze periode kun je het product passen en beoordelen. Mocht je niet tevreden zijn kun je het product in originele, onbeschadigde verpakking aan ons retourneren. Let op: duidelijk gedragen (nieuwe), gewassen kleding of producten met gebruiksschade, worden niet teruggenomen.

Kan ik een artikel ruilen of retourneren?
Artikelen kunnen binnen 14 werkdagen na verzending van je bestelling geruild of geretourneerd worden. Mocht een artikel niet meer op voorraad zijn, dan kun je een ander artikel uitkiezen. Als je de bestelling in zijn geheel retour stuurt en deze is akkoord en netjes bevonden, zullen wij je betaling, inclusief eventueel door jou betaalde verzendkosten*, terugstorten. Stuur je een deel van de bestelling retour, betalen wij het bedrag van de geretourneerde producten, exclusief eventueel betaalde verzendkosten. De producten moeten in de originele, onbeschadigde verpakking (indien aanwezig) en met aangehecht kaartje teruggestuurd worden. Als het kaartje niet aan het artikel vastzit, zal het niet in behandeling genomen worden. De verzendkosten van de retouren worden helaas niet door ons vergoed. Ook dien je het ruil- of retourformulier, ingevuld, mee te sturen. In geval er sprake is van ruiling voor een andere broek of andere maat, vanaf 75 euro, dan betalen wij de kosten van verzending (alleen binnen Nederland! en NIET voor Sale artikelen) en wordt het nieuwe artikel je kosteloos toegestuurd. RETOUREN EN RUILINGEN GRAAG VOORAF VIA MAIL OF TELEFOON MELDEN! Dit om misverstanden of verkeerde adressering te voorkomen!
* Ten overvloede: indien je gratis verzending had, dan vallen er uiteraard geen verzendkosten terug te betalen. Kosten die niet zijn gemaakt, vallen ook niet terug te betalen.

Ruilen(**): 14 dagen zichttermijn
Binnen 14 werkdagen na ontvangst van je bestelling kun je een artikel ruilen. Bij ruiling met een ander artikel of een andere maat bij een broek vanaf 75 euro, betalen wij ook je retourkosten en mag je het artikel op onze kosten omruilen. Let op: geldt alleen voor Nederland! Geldt NIET voor artikelen in de Sale. Bij ruiling van een courant artikel (dus niet in de Sale) stuur je een bericht via mail of Whatsapp, dan krijg je van ons een pdf-sticker die je kunt laten inscannen op een PostNL of DHLpunt. Voorbehoud. Het item of de items waarvoor je de bestelling ruilt, moeten van een vergelijkbaar bedrag zijn. Indien je bijvoorbeeld een bestelling van 100 euro omruilt voor een item van 50 euro, worden de retour/ruilkosten door ons niet vergoed. De bedragen moeten in verhouding staan.

Betekenis kosten van verzenden, retourneren, ruilen
Kosten van verzenden zijn de kosten die worden gemaakt om de bestelling naar de klant te versturen. Bij een bedrag boven de 75 euro zijn de kosten voor ons. Bij een bedrag onder de 75 euro betaalt de klant een bijdrage van €4,95. (dit zijn niet de werkelijke kosten, een deel daarvan nemen wij voor onze rekening). De werkelijke kosten voor een pakket bedragen €7,25.
Kosten van retourneren zijn de kosten die worden gemaakt om de bestelling naar ons te retourneren. Kosten van retourneren zijn voor rekening van de klant.
Kosten van ruilen zijn de kosten die worden gemaakt om een artikel om te ruilen. Ruilen is voor onze rekening binnen Nederland vanaf 75 euro en bij courante artikelen (dus NIET Sale).** (zie kopje Ruilen).

Terugbetaling bij retournering
Na ontvangst door For Your Pants Only van jouw retourzending zullen wij jouw betaling terugstorten binnen 14 dagen. Het spreekt voor zich dat de retourzending wel in orde moet zijn bevonden. Kosten voor retouren zijn voor rekening van de klant.

Let op: Artikelen dienen onbeschadigd, niet gedragen, niet gewassen of anderszins duidelijk gebruikt of bewerkt te zijn. Ruilingen en retouren moeten voorzien zijn van de originele binnenverpakking (indien aanwezig) en bijbehorend kaartje aan het artikel. Artikelen die hier niet aan voldoen worden niet in behandeling genomen! Er wordt in dat geval geen nieuw artikel opgestuurd of geld teruggegeven. Eventuele kosten die For Your Pants Only heeft gemaakt voor het terugnemen van de goederen, zullen aan je worden doorberekend. Wil je het beschadigde of gebruikte artikel terug? Dan kan dit tegen vergoeding van verzend- en handlingskosten.

Pakketten die onder rembours naar ons verzonden worden, worden helaas niet geaccepteerd. Wij zijn niet aansprakelijk voor ruilingen/ retouren die zoek zijn geraakt met de post.

Zijn er kosten verbonden aan het ruilen van een product?
Alleen de kosten van het retour zenden zijn voor eigen rekening. Indien je ruilt (vanaf 75 euro) voor een vergelijkbaar artikel tegen een vergelijkbaar bedrag ( = een bedrag dat in verhouding staat), en het betreft geen Sale Artikel, betalen wij jouw ruilkosten (alleen binnen Nederland!) en wordt het nieuwe artikel je kosteloos toegezonden.

Hoe kan ik ruilen/retourneren?
Je kunt het product retour sturen naar:

For Your Pants Only
De Binderij 60-B
1321 EK Almere

 

Je kunt hier het retourformulier downloaden.

Wanneer krijg ik mijn geld terug bij retourneren?
Uiterlijk binnen 14 dagen na retour wordt je geld teruggestort op je rekening.

Voor verdere vragen
Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Deze kun je bereiken via mail of via: 0365468041