JEANS

IS A WAY OF LIFE

 

Een jeans moet perfect zijn. Beter nog: meer dan perfect!
Eerlijk, stoer en sterk. Lekker zitten en easy draagbaar.
Eigentijds en tegelijkertijd tijdloos.
Vanzelfsprekend duurzaam geproduceerd. 

De merken die wij voeren staan hier 100% voor in! 

It’s all about his trousers

Zoek op prijs

BROEKEN NIEUWS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Als eerste ontvang je onze acties, aanbieding en preview van de nieuwste collectie.

 • MUD jeans-Slim-Lassen-Stone-blackSnelle weergave

  MUD Jeans Slim Lassen stone black

   119,00
 • MUD Jeans-Dunn-ChinoSnelle weergave

  MUD Jeans Dunn Chino – Strong Blue

   119,00
 • Aanbieding! Snelle weergave

  Kuyichi herenjeans Jim Tapered Heritage Blue

   99,00

MUD JEANS

MUD Jeans zijn eerlijk en fair geproduceerd.

Tijdens de productie in de denimfabriek, gebruikt MUD Jeans Cradle 2 Cradle certified verf. Ze minimaliseren hun impact op het milieu door innovatieve technieken te gebruiken zoals E-flow, laser en ozone. Dit stelt hen in staat om water te besparen, chemicaliën te elimineren en de werkomstandigheden van de mensen in de fabriek te verbeteren.
In vergelijking tot de normale industiestandaard, bespaart deze jeans bijna 5500 liter water.

Bij MUD Jeans zoekt men altijd naar innoverende technieken om de jeans nog duurzamer en nog meer circulair te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat het grootste deel van de milieuimpact van de MUD Jeans plaatsvindt gedurende de gebruiksfase. Dat wil zeggen, het onderhoud en het wassen van jouw spijkerbroek. Als het dus in jouw bezit is. Dit geeft jou de verantwoordelijkheid en de macht om consciëntieus met je kleding om te gaan. Probeer je jeans zo min mogelijk te wassen en gebruik de wasmachine pas als je een trommel vol hebt.

Circular ontwerp
In de circulaire economie worden producten zo ontworpen dat ze eenvoudig opnieuw te gebruiken zijn. Daarom gebruikt MUD Jeans geen leren labels. In plaats daarvan printen ze de labels.

Productie

MUD Jeans gebruikt geen conventioneel katoen. De fabrieken zijn BCI en GOTS-gecertificeerd. MUDJjeans is ook lid van het Young Designer Programme van de Fair Wear Foundation

Recycle

Versleten jeans gaan in de schredder. De kleine stukjes worden gemengd met virgin biokatoen. Zo wordt een nieuwe jeans geboren

Retour

Heb je genoeg van je jeans of is hij versleten dan mag je hem afgeven in de winkel. Je krijgt er dan tien euro voor terug, die je weer aan een nieuwe MUD Jeans mag besteden.

Upcycle

Geretourneerde jeans worden ge-upcycled en verkocht als unieke vintage jeans. De jeans worden vernoemd naar de vorige eigenaar

Gebruik en retourneer

Jouw avonturen vormen het karakter van jouw jeans. Draag hem zo vaak je wilt, neem hem overal mee naartoe, maar heb je er genoeg van, lever de jeans dan weer in. Alles is opnieuw te gebruiken en zo sparen we het milieu.