para mi denimAls er iets moeilijk is om te vinden, is het wel een goed passende broek. Sommige vrouwen doen er jaren over voordat ze een broek vinden die zich goed om hun lichaam sluit. Of ze geven eenvoudigweg op. Anderen hebben de queeste naar ‘the perfect pants’ nog niet opgegeven. Waar moet je op letten als je een broek koopt? En vooral waar vind je die broek die je lievelingsbroek gaat worden?

Vaak is het zo, hoe goedkoper de broek, hoe slechter de pasvorm. De meeste ‘modebroekjes’ zijn gemaakt voor de grote massa. En het is nu eenmaal zo dat elke vrouw haar eigen vormen heeft. Massaproductie houdt daar geen rekening mee. Als je piepjong bent en alles nog fijn op de juiste plek zit, dan maakt het allemaal niet zo uit en hangt de broek meestal toch laag. Maar als er wat jaartjes bij komen en ook de nodige pondjes, dan wil je een broek die je figuur mooier doet uitkomen. Niet dat hij het accent legt op punten die je liever verborgen houdt.

Maar ook als je er juist wat pondjes bij zou willen, wil je toch niet dat je broek het kleine beetje bil dat je hebt ook nog verbergt.
Om maar niet te spreken over de bekende problemen zoals te veel ruimte in de taille, te strak om de bovenbenen, te lange pijpen, hoog water of lage broeken die je lovehandles geven. Er zijn veel dingen waar je op moet letten als je een broek wilt kopen. Zelfs zaken als stiksels, de plek waar de zakken zitten, kleuren of een verschil in wassing kunnen een broek voor jou maken of breken.

Juiste pasvorm

Een broek heeft de juiste pasvorm als je er gemakkelijk in ‘glijdt’. Hij moet comfortabel zitten en je moet de rits soepel kunnen dichtritsen. Koop een broek nooit te strak in de hoop dat hij wel uitzet. Bij een elastische band loop je namelijk de kans dat hij gaat lubberen, bij een niet flexibele band krijg je uitstulpingen bij je taille. Bovendien gaat de band snijden en dat is niet gezond.
Pas je broek met de schoenen die je eronder wilt gaan dragen. Zo kun je makkelijk zien of hij te lang, te kort of juist precies op lengte is. Een broek die iets op je schoenen valt heeft een verlengende werking en maakt je benen slanker.

Algemene tips

Draag geen te grote en wijde broeken
Veel vrouwen menen hun figuur met de in hun ogen onvolkomenheden te moeten verhullen door wijde en grote kleding te dragen. Te wijde en te grote kleding maakt het alleen maar erger. Je lijkt alleen maar dikker en zeker niet slanker als een broek om je heen slobbert.

Zwarte en donkere kleuren maken slank

Donkere, effen en matte kleuren en tinten kleden slank af. Niet alleen een little black dress, ook een zwarte broek is onmisbaar in elke garderobe

Vermijd stoffen die je dikker maken
Ben je wat steviger gebouwd, laat dan te zwarte en stugge en dikke stoffen hangen aan het rek. Ribfluweel of tweed doen je figuur echt geen goed.

All about the trousers
Het mooiste is het natuurlijk als je een broek op maat kunt laten maken. Deze is helemaal op jouw lichaam gemaakt. The next best thing is een broekenmerk dat zich volledig heeft gespecialiseerd in damesbroeken. Zoals ParaMi.
Bij dit Nederlandse broekenmerk heeft men het vrouwenlichaam uit en te na bestudeerd. Bij het ontwerp is men uitgegaan van drie belangrijke grondprincipes: stijl, kwaliteit en comfort. ParaMi biedt vaste pasvormen. Elke pasvorm is verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en wassingen. Altijd met de juiste stretch en coupe. En juist die stretch zorgt ervoor dat de broek zich mooi om je lichaam vormt.
Door die verschillende pasvormen en stoffen vind je altijd een broek die past bij jouw figuur. Tien tegen een dat het je lievelingsbroek wordt.

©Mariël van den Donk
For Your Pants Only