De boyfriend jeans

Niets zo moeilijk als een lekkere jeans vinden. En al die verschillende benamingen maken het er ook niet gemakkelijker op. Bij skinny jeans denken we bijvoorbeeld aan een super smal model waar alleen graadje mager in kan. Toch is dat niet zo. En wat is in vredesnaam bootcut? De komende tijd nemen we steeds een ander model onder de loep. Deze keer: de Boyfriend jeans.

De Boyfriend jeans, 10feet, Norafit

De naam verraadt het al, deze jeans lijkt zo te zijn gepikt uit de kast van je vriendje. Denk niet dat je er ook komt door echt een broek uit zijn kast te pikken, want deze jeans mag dan wel lijken op een ‘herenjeans’ de verhoudingen zijn natuurlijk heel anders en je hebt denk ik geen behoefte aan ruimte voor een bobbel op een zekere plek.

De pasvorm

De boyfriend jeans is een beetje wijd vallend model met rechte pijpen, de broek slobbert enigszins om de ‘bottom’ (=billen). Je draagt hem liefst nonchalant met opgerolde pijpen.
Een boyfriend jeans ziet er top uit als je een beetje rondere billen hebt, en gaat uiteraard ook goed samen met een slanker figuur. Een boyfriend is perfect als je een wat stoerdere look wilt creëren.

Hoe combineer ik de boyfriend jeans?

Combineer dit model met een aansluitende trui, blouse of T-shirt of een stoer (leren) jack of jasje. Is het je opzet om er wat ‘slordig’ uit te zien, dan kun je een wijde trui dragen. Hier kom je alleen mee weg als je superslank bent.

Tip: wil je er wat vrouwelijker uitzien in je boyfriend, combineer hem dan met leuke pumps. De ogenschijnlijke tegenstelling versterkt je vrouwelijkheid.

Pas wel op als je een peervormig figuur hebt. Dat wil zeggen, smal van boven, brede heupen en stevige dijen. Het accent van een boyfriend ligt namelijk aan de onderkant van je lichaam. En ben je daar al breder, dan lijk je gewoon nog eens 10 kilo zwaarder. Wil je toch per sé een boyfriend jeans dragen, rol dan de pijpen op en draag er hoge hakken onder. Het geheel maak je af met een getailleerd colbert met schoudervulling. Zo creëer je optisch een zandloperfiguur en de opgerolde pijpen brengen het totaal weer in balans.

Bij For Your Pants Verkrijgbaar: